Overvåke og kontrollere maskinen med SNMP

Simple Network Management Protocol (SNMP) er en protokoll for å overvåke og kontrollere kommunikasjonsenheter på et nettverk ved å bruke Management Information Base (MIB). Maskinen støtter SNMPv1 og SNMPv3 med forbedret sikkerhet. Du kan kontrollere statusen for maskinen fra en datamaskin når du skriver ut dokumenter, eller du kan bruke Fjernkontroll. Du kan aktivere SNMPv1 eller SNMPv3, eller begge deler samtidig. Angi innstillingene for hver versjon slik at de passer til nettverksmiljøet og bruksformålet.
SNMPv1
SNMPv1 bruker informasjon kalt "gruppe" til å definere omfanget av SNMP-kommunikasjon. Siden denne informasjonen ligger ute på nettverket i ren tekst, er nettverket utsatt for angrep. Hvis du vil sørge for nettverkssikkerhet, deaktiverer du SNMPv1 og bruker SNMPv3.
SNMPv3
Med SNMPv3 kan du implementere behandling av nettverksenheter som er beskyttet av robuste sikkerhetsfunksjoner. Legg merke til at TLS må være aktivert for Fjernkontroll før du konfigurerer SNMPv3 (Konfigurere nøkkel og sertifikat for TLS).
Maskinen støtter ikke trap-varslingsfunksjonen i SNMP.
Hvis du vil endre portnummeret for SNMP, kan du se Endre portnumre.
Når programvare for SNMP-behandling er installert på en datamaskin på nettverket, kan du konfigurere, overvåke og kontrollere maskinen eksternt fra denne datamaskinen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se instruksjonshåndbøkene for behandlingsprogramvaren.
Hvis du vil ha mer informasjon om grunnleggende handlinger som skal utføres ved oppsett av maskinen fra Fjernkontroll, kan du se Konfigurere menyalternativer fra grensesnittet for Fjernkontroll.
1
Start Fjernkontroll, og logg på i systemstyrermodus. Starte grensesnittet for Fjernkontroll
2
Klikk på [Innstillinger/lagring] på Portal-siden. Skjermbildet for Fjernkontroll
3
Velg [Nettverksinnstillinger]  [SNMP-innstillinger].
4
Klikk på [Rediger].
5
Angi SNMPv1-innstillinger.
Hvis du ikke trenger å endre SNMPv1-innstillinger, fortsetter du til neste trinn.
[Bruk SNMPv1]
Merk av i boksen for å aktivere SNMPv1. Du må merke av i denne boksen for å kunne angi resten av SNMPv1-innstillingene.
[Bruk gruppenavn 1]/[Bruk gruppenavn 2]
Merk av i boksen for å angi et gruppenavn. Fjern merket i boksen hvis du ikke trenger å angi et gruppenavn.
[Gruppenavn]
Skriv inn alfanumeriske tegn for navnet på gruppen.
[MIB-tilgangstillatelse]
Velg [Lese/skrive] eller [Kun lese] for hver gruppe, for tilgangsrettigheter til MIB-objekter.
[Lese/skrive]
Tillater både visning og endring av verdiene for MIB-objekter.
[Kun lese]
Tillater bare visning av verdiene for MIB-objekter.
[Bruk dedikert gruppe]
Dedikert gruppe er en forhåndsinnstilt gruppe som utelukkende er ment for administratorer som bruker Canon-programvare, som iW Management Console. Merk av i boksen hvis du vil bruke dedikert gruppe og spesifiser [MIB-tilgangstillatelse]. Fjern merket i boksen hvis du ikke trenger å bruke dedikert gruppe.
6
Angi SNMPv3-innstillinger.
Hvis du ikke trenger å endre SNMPv3-innstillinger, fortsetter du til neste trinn.
[Bruk SNMPv3]
Merk av i boksen for å aktivere SNMPv3. Du må merke av i denne boksen for å kunne angi resten av SNMPv3-innstillingene.
[Aktiver bruker]
Merk av i boksen for å aktivere [Brukerinnstillinger 1]/[Brukerinnstillinger 2]/[Brukerinnstillinger 3]. Hvis du vil deaktivere brukerinnstillinger, fjerner du merket i den tilhørende avmerkingsboksen.
[Brukernavn]
Skriv inn alfanumeriske tegn for brukernavnet.
[MIB-tilgangstillatelse]
Velg [Lese/skrive] eller [Kun lese] for tilgangsrettigheter til MIB-objekter.
[Lese/skrive]
Tillater både visning og endring av verdiene for MIB-objekter.
[Kun lese]
Tillater bare visning av verdiene for MIB-objekter.
[Sikkerhetsinnstillinger]
Velg [Autentisering på/Kryptering på], [Autentisering på/Kryptering av] eller [Autentisering av/Kryptering av] for den ønskede kombinasjonen av godkjennings- og krypteringsinnstillinger.
[Autentiseringsalgoritme]
Hvis du valgte [Autentisering på/Kryptering på] eller [Autentisering på/Kryptering av] i [Sikkerhetsinnstillinger], velger du korrekt autentiseringsalgoritme for nettverksmiljøet.
[Krypteringsalgoritme]
Hvis du valgte [Autentisering på/Kryptering på] i [Sikkerhetsinnstillinger], velger du korrekt krypteringsalgoritme for nettverksmiljøet.
[Innstill/endre passord]
Hvis du vil angi eller endre passordet, merker du av i boksen og taster alfanumeriske tegn for passordet i tekstboksen [Autentiseringspassord] eller [Krypteringspassord]. Tast inn det samme passordet i tekstboksen [Bekreft] for bekreftelse. Passord kan angis separat for godkjennings- og krypteringsalgoritmen.
7
Angi innstillinger for å hente skriverstyringsinformasjon.
Med SNMP kan skriverstyringsinformasjonen, for eksempel utskriftsprotokoller og skriverporter, overvåkes og hentes regelmessig fra en datamaskin på nettverket.
[Hent skriveradministrasjonsinfo fra vert]
Merk av i boksen hvis du vil aktivere overvåking av skriverstyringsinformasjonen for maskinen via SNMP. Hvis du vil deaktivere overvåking av skriverstyringsinformasjonen, fjerner du merket i boksen.
8
Klikk på [OK].
9
Start maskinen på nytt.
Slå av maskinen og vent i minst 10 sekunder før du slår den på igjen.
Deaktivere SNMPv1
Hvis SNMPv1 er deaktivert, blir enkelte av maskinens funksjoner utilgjengelige, som å innhente maskininformasjon via skriverdriveren.
Bruke betjeningspanelet
Du kan aktivere eller deaktivere SNMP-innstillingene fra <Meny>. <SNMP-innstillinger>
Aktivere både SNMPv1 og SNMPv3
Hvis begge versjoner av SNMP er aktivert, anbefales det at MIB-tilgangstillatelsen i SNMPv1 angis til [Kun lese]. MIB-tilgangstillatelsen kan angis uavhengig i SNMPv1 og SNMPv3 (og for hver bruker i SNMPv3). Ved å velge [Lese/skrive] (full tilgangstillatelse) i SNMPv1 oppheves de robuste sikkerhetsfunksjonene som er et kjennetegn i SNMPv3, fordi de fleste av maskininnstillingene dermed kan kontrolleres med SNMPv1.
2585-01E