Δημιουργία του Κλειδιού και του Πιστοποιητικού για την Επικοινωνία Δικτύου

Μπορείτε να δημιουργήσετε κλειδί και πιστοποιητικό από τη συσκευή, όταν είναι απαραίτητο για την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μέσω TLS (ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TLS όταν έχετε πρόσβαση στη συσκευή μέσω του Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας). Τα αυτόματα υπογεγραμμένα πιστοποιητικά χρησιμοποιούνται με το κλειδί και το πιστοποιητικό που δημιουργούνται με την επιλογή «Network Communication».
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστοποιητικό διακομιστή που έχει υπογραφή CA, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα CSR με κλειδί αντί πιστοποιητικού. Δημιουργία κλειδιού και αιτήματος υπογραφής πιστοποιητικού (CSR)
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις βασικές λειτουργίες που απαιτούνται για τη ρύθμιση της συσκευής από το Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας), ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση των επιλογών μενού μέσω του Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας).
1
Εκκινήστε το Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας) και συνδεθείτε σε λειτουργία υπεύθυνου συστήματος. Εκκίνηση του Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας)
2
Κάντε κλικ στο [Settings/Registration] στη σελίδα Πύλης. Η οθόνη του Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας)
3
Επιλέξτε [Device Management]  [Key and Certificate Settings].
4
Κάντε κλικ στο [Generate Key].
Διαγραφή καταχωρημένου κλειδιού και πιστοποιητικού
Κάντε κλικ στο [Delete] στα δεξιά του κλειδιού και του πιστοποιητικού που θέλετε να διαγράψετε  κάντε κλικ στο [OK].
Δεν είναι δυνατή η διαγραφή κλειδιού και πιστοποιητικού εάν χρησιμοποιούνται εκείνη τη στιγμή για κάποιο σκοπό, όπως όταν το «[TLS]» ή το «[IEEE 802.1X]», εμφανίζεται κάτω από το πεδίο [Key Usage]. Στην περίπτωση αυτή, απενεργοποιήστε τη λειτουργία ή αντικαταστήστε το κλειδί και το πιστοποιητικό προτού τα διαγράψετε.
5
Επιλέξτε [Network Communication] και κάντε κλικ στο [OK].
6
Καθορίστε τις ρυθμίσεις για το κλειδί και το πιστοποιητικό.
 [Key Settings]
[Key Name]
Πληκτρολογήστε αλφαριθμητικούς χαρακτήρες για το όνομα του κλειδιού. Ορίστε ένα όνομα που θα είναι εύκολο να το βρείτε αργότερα σε μια λίστα.
[Signature Algorithm]
Επιλέξτε τον αλγόριθμο υπογραφής από την αναπτυσσόμενη λίστα.
[Key Algorithm]
Επιλέξτε τον αλγόριθμο δημιουργίας κλειδιού από την επιλογή [RSA] ή [ECDSA] και έπειτα επιλέξτε το μήκος κλειδιού από την αναπτυσσόμενη λίστα. Σε κάθε περίπτωση, όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος του κλειδιού, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια παρέχεται. Ωστόσο, η ταχύτητα επικοινωνίας γίνεται πιο αργή.
 
 
Εάν έχετε επιλέξει [SHA384] ή [SHA512] στο πεδίο [Signature Algorithm], δεν μπορείτε να επιλέξετε τη ρύθμιση [512-bit] για το μήκος του κλειδιού, εάν έχετε επιλέξει [RSA] στο πεδίο [Key Algorithm].
 [Certificate Settings]
[Validity Start Date (YYYY/MM/DD)]
Εισαγάγετε την ημερομηνία έναρξης ισχύος του πιστοποιητικού, με την εξής σειρά: έτος, μήνας, ημέρα.
[Validity End Date (YYYY/MM/DD)]
Εισαγάγετε την ημερομηνία λήξης ισχύος του πιστοποιητικού, με την εξής σειρά: έτος, μήνας, ημέρα. Δεν μπορεί να οριστεί ημερομηνία νωρίτερα από την [Validity Start Date (YYYY/MM/DD)].
[Country/Region]
Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής [Select Country/Region] και επιλέξτε τη χώρα/περιοχή από την αναπτυσσόμενη λίστα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί επιλογής [Enter Internet Country Code] και να εισαγάγετε έναν κωδικό χώρας, όπως «US» για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
[State]/[City]
Εισαγάγετε αλφαριθμητικούς χαρακτήρες για την τοποθεσία, όπως απαιτείται.
[Organization]/[Organization Unit]
Εισαγάγετε αλφαριθμητικούς χαρακτήρες για το όνομα του οργανισμού, όπως απαιτείται.
[Common Name]
Εισαγάγετε αλφαριθμητικούς χαρακτήρες για το κοινό όνομα του πιστοποιητικού, όπως απαιτείται. Το «Common Name» (Κοινό όνομα) αναφέρεται συχνά με τη σύντμηση «CN».
7
Κάντε κλικ στο [OK].
Η δημιουργία του κλειδιού και του πιστοποιητικού ενδέχεται να διαρκέσει μερικά λεπτά.
Αφού δημιουργηθεί το κλειδί και το πιστοποιητικό, καταχωρούνται αυτόματα στη συσκευή.
24YS-04C