Καθορισμός διευθύνσεων MAC για τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας

Μπορείτε είτε να περιορίσετε την επικοινωνία μόνο σε συσκευές με καθορισμένες διευθύνσεις MAC, ή να αποκλείσετε συσκευές με καθορισμένες διευθύνσεις MAC αλλά να επιτρέψετε άλλες επικοινωνίες.
Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε ασύρματο δίκτυο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις βασικές λειτουργίες που απαιτούνται για τη ρύθμιση της συσκευής από το Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας), ανατρέξτε στην ενότητα Ρύθμιση των επιλογών μενού μέσω του Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας).
1
Εκκινήστε το Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας) και συνδεθείτε σε λειτουργία υπεύθυνου συστήματος. Εκκίνηση του Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας)
2
Κάντε κλικ στο [Settings/Registration] στη σελίδα Πύλης. Η οθόνη του Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας)
3
Επιλέξτε [Network Settings] [Firewall Settings].
4
Κάντε κλικ στο [Edit] για το φίλτρο διεύθυνσης MAC προορισμού.
Για περιορισμό των δεδομένων που αποστέλλονται από τη συσκευή σε υπολογιστή, επιλέξτε [Outbound Filter]. Για περιορισμό των δεδομένων που λαμβάνονται από υπολογιστή, επιλέξτε [Inbound Filter].
5
Καθορίστε τις ρυθμίσεις για το φιλτράρισμα πακέτων.
Επιλέξτε την προϋπόθεση (προεπιλεγμένη πολιτική) με βάση την οποία θα επιτρέπεται ή απορρίπτεται η επικοινωνία άλλων συσκευών με τη συσκευή και, έπειτα, καθορίστε τις διευθύνσεις MAC για εξαιρέσεις.
1
Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου [Use Filter] και κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής [Reject] ή [Allow] για την [Default Policy].
[Use Filter]
Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου για να περιορίσετε την επικοινωνία. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου για να απενεργοποιήσετε τον περιορισμό.
[Default Policy]
Επιλέξτε την προϋπόθεση με βάση την οποία θα επιτρέπεται ή απορρίπτεται η επικοινωνία άλλων συσκευών με τη συσκευή.
[Reject]
Επιλέξτε αυτήν τη ρύθμιση για να διαβιβάζονται πακέτα επικοινωνίας μόνο όταν αποστέλλονται σε ή λαμβάνονται από συσκευές των οποίων οι διευθύνσεις MAC έχουν καταχωριστεί στο [Exception Addresses]. Απαγορεύονται οι επικοινωνίες με άλλες συσκευές.
[Allow]
Επιλέξτε αυτήν τη ρύθμιση για να αποκλείονται πακέτα επικοινωνίας, όταν αποστέλλονται σε ή λαμβάνονται από συσκευές των οποίων οι διευθύνσεις MAC έχουν καταχωριστεί στο [Exception Addresses]. Επιτρέπονται οι επικοινωνίες με άλλες συσκευές.
2
Καθορίστε τις εξαιρέσεις διευθύνσεων.
Εισαγάγετε τη διεύθυνση MAC στο πλαίσιο κειμένου [Address to Register] και κάντε κλικ στο [Add].
Δεν χρειάζεται να διαχωρίσετε τις διευθύνσεις με ενωτικά σημεία ή άνω και κάτω τελείες.
Ελέγξτε για τυχόν σφάλματα εισαγωγής
Εάν οι διευθύνσεις MAC δεν εισαχθούν σωστά, μπορεί να μην έχετε δυνατότητα πρόσβασης στη συσκευή από το Remote UI (Απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας) και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ορίσετε τη ρύθμιση <Φίλτρο Δ/νσης MAC> to <Off>. <Φίλτρο Δ/νσης MAC>
Όταν έχει επιλεχθεί [Reject] για εξερχόμενο φίλτρο
Δεν είναι δυνατό το φιλτράρισμα πακέτων εξερχόμενων πολλαπλών διανομών και εκπομπών.
Διαγραφή διεύθυνσης MAC από τις εξαιρέσεις
Επιλέξτε μια διεύθυνση MAC και κάντε κλικ στο [Delete].
3
Κάντε κλικ στο [OK].
6
Επανεκκινήστε τη συσκευή.
Απενεργοποιήστε τη συσκευή, περιμένετε τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα και ενεργοποιήσετε την ξανά.
Χρήση του πίνακα λειτουργίας
Μπορείτε, επίσης, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το φιλτράρισμα των διευθύνσεων MAC από το <Μενού> στην οθόνη Αρχική. <Φίλτρο Δ/νσης MAC>
24YS-047